juhanaturpeinen

Oodi hallituspuolueiden kansanedustajille

Näin juhlakauden alla on aika ottaa rennosti ja laittaa lauluksi, jotta kaikki pääsevät tunnelmaan mukaan. SY:n johdon ja hallituspuolueiden kansanedustajien innoittamana muokkasin hieman tunnetun laulun sanoja nykypäivään. Iloista pikkujoulukautta odotellessa…

 

 

Hei sätkynuket hyppikää,

nyt on sanelupolitiikan aika!

Hei sätkynuket hyppikää,

nyt on sanelupolitiikan aika!

Hetken kestää hallituskausi

ja sekin synkkä ja ikävä.

Hei sätkynuket hyppikää,

nyt on sanelupolitiikan aika!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Laulua on myös hyvä jatkaa lisäsäkeistöillä, joilla poliittinen tilanne aukenee enemmänkin.

"nyt on vaalirahoittajien aika!"

Mitä lisäsäkeistöjä muille herää mieleen?

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Hei, järki-ukot hyppikää,

nyt on älyn käyttelyn aika!

Hei, järki-ukot hyppikää

nyt on älyn käyttelyn aika!

Hetken kestää riita tää

ja sekin synkkä ja väistyvä.

Hei Järki-ukot hyppikää

nyt on kelpo sovinnon aika!

Käyttäjän PekkaKeskinen kuva
Pekka Keskinen

Sehän tässä hymyilyttää, että kun demarit on nyt niin otsarypyssä sy:n yhteyksistä hallitukseen, niin eipä ne asiat olleet kovin erilailla demareissa. Vai olisiko ministereilla mahtunut vielä enemmän avustajia sak:sta? Kuikahan paljon sak jakaa vaalirahaa? Entä sy?

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Varmasti olisi sieltä avustajia mahtunut enemmän, kun ei tainnut olla ensimmäistäkään. Meillä demareissa onkin naurettu sille, miten suuri haloo olisi ollut, jos ne avustajat meillä olisi tuolla tavoin noukittu. Mutta puolueissa on eroja ja meillä demareissa ymmärretään valtion ja etujärjestöjen roolit päätöksenteossa, eikä ryhdytä etujärjestöjen sätkynukeiksi kun tehtävänä on vahtia valtion etua. Kokoomuksessa ja Keskustassa ei ole pitkään aikaan enää ymmärretty eroa, eikä toki paljon mitään muutakaan. Eihän sätkynukeilta omaa ajattelua toki vaaditakaan...

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #5

No hyvä kun kaivoit. Nythän tosiaan tämä naurattaa vielä enemmän. Samat tyypit, jotka silloin vinkuivat, tekivät itse samoin. Se merkittävä ero tosin on, että tuolloin hallitus ei siltikään ryhtynyt liittojen juoksupojaksi. Mikä on luonnollista kun SDP ei ole Kokoomuksen tai Keskustan kaltainen sätkynukkepuolue. Ei vaikka demareiden äänestäjistä suurin osa varmasti on liittojen jäseniä tai eläköityneitä jäsenia. Sätkynukkepuolueet taas eivät ensimmäistäkään ääntä ole yrityksiltä saaneet ja silti ryhtyivät juoksupojiksi. Jotain muuta sitten yrityksiltä saivat sitäkin enemmän.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

"meillä demareissa ymmärretään valtion ja etujärjestöjen roolit päätöksenteossa, eikä ryhdytä etujärjestöjen sätkynukeiksi kun tehtävänä on vahtia valtion etua."

Totta nuo roolit ovat olleet aivan selvät etujärjestöt laativat ja demarit vievät ne eduskuntaan ja kirjaintakaan ei etujärjestöjen laatimista teksteistä vaihdeta.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #9

Juha, Suomen Yrittäjät eivät ole demareiden takana, eikä demarit hallituksessa nyt viemässä niiden laatimia tekstejä lakiin. Tiedän toki että monelle varsinkin hallituksen kokoonpano on tuntematon, mutta harmittavaahan se tietämättömyys on.

Demareiden hoitaessa asioita, neuvottelujärjestöt ovat tapelleet keskenää ja hallitus vahtinut valtion etua. Siitä se nimitys kolmikannasta tulee. Tämä nykyinen yksikanta SY:n ja sen sätkynukkena olevan hallituksen kautta on sen verran typerä veto, ettei sellaista demareiden toimesta tule tapahtumaan.

Käyttäjän PekkaKeskinen kuva
Pekka Keskinen Vastaus kommenttiin #10

"Tiedän toki että monelle varsinkin hallituksen kokoonpano on tuntematon, mutta harmittavaahan se tietämättömyys on."

Sano muuta. Itse kun et näyttänyt edes tietävän edellisen hallituksen taustavoimia oman puolueesi osalta, vaikka sille demareiden kesken oikein naureskelitte. Alkaa olemaan parodian puolella...

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #11

Kieltämättä ministerien avustajat ajalta ennen puolueeseen liittymistäni eivät ole vahvin asiantuntemukseni alue. Juttusi muuten eivät ole edellisestä, vaan sitä edeltäneestä hallituksesta. Mutta tosiaan nauraa saa hersyvästi kun jakamassasi jutussa äimisteltiin mahdollista korruptiota, josta ei sitten käytännössä ollut merkkiäkään. Nyt sitten voimme samojen vinkujien toteuttamana sen korruption todistaa käytännössä. Siinä sitä puolueiden tasoeroa on ihan riittämiin kaikille näkyvissä. Sen minkä SDP voi ilman ongelmia ja korruptiota tehdä, muuttuu heti sekoiluksi ja korruptioksi Kepun ja Kokkareiden tekemänä. Toiset osaa, toiset ei. Toiset on ostettavissa ja toiset valitsee asiantuntevia ja osaavia avustajia. Siksipä minä itse SDP:n valitsinkin kun Kokoomuksen ja Kepun sekoilua tarpeeksi kauan seurasin sivusta.

Mutta edelleen kovin monelle se hallituksen kokoonpano on edelleen mysteeri. Mutta toivottavasti tämän nykyisen sekoilut menevät ihan oikeaan osoitteeseen. Sitä kautta voimme sitten seuraavissa vaaleissa ponnistaa taas laadukkaan politiikan pariin ja korjata nykyhallituksen sekoilut. Toivottavasti nyt vaan eivät mitään peruuttamatonta saa aikaan.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Ei pidä nuolaista ennenkuin tipahtaa.

Demareilla on taipumus kyllä iloita aina liian aikaisin. Kaikki mistä olette lakkoilleet vuosikymmenten aikana on mennyt läpi. Kaksivuorotyö, kolmivuorotyö, yötyö, sunnuntain aukioloajat, pätkätyöt, alihankintatyön tekeminen suurissa tehdasyksiköissä, osa-aikatyö, työn joustot, paikallinen sopiminen, aktiivimalli, kikysopimus etc. just name it !! Ahkeruus kovankin onnen voittaa !

Minä odottaisin nyt ainakin perjantaihin. Nythän on selvästi odotettavissa, että hallitus on pääsemässä tavoitteeseensa eli saadaan lakiin muutoksia työntekijöiden työsuhteisiin pienissä yrityksissä. Ehkä vähän suuremmissakin ensi vuonna ???

Se parhaiten nauraa kuka viimeksi nauraa. Eikä tässä kannata muuten ivallisesti nauraa vaan olla tyytyväinen työkansan puolesta !

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Nuolaista mitä? Ja mistä tässä iloitsemassa ollaan? Hallituksen typeryydestä ja aikaansaamista tuhoista? Mehän ne taas joudumme korjaamaan kuten aina ennenkin. Surkutteluahan tämä on. Tosin pikkujoulukaudella täytyy jossain välissä yrittää myös nauraa hallituspuolueille, kun itkeäkään ei koko ajan viitsi.

Ja oman tietämykseni mukaan demarit eivät ole lakkoilleet. Työntekijät kylläkin, olivat sitten mistä puolueesta tahansa. Kunpa olisivatkin kaikki demareita niin tällaisesta surkuttelusta ei tarvitsisi kärsiä. Mutta muuten ihan hyvä että muistutit noiden monien itsestäänselvyytenä pitämien asioiden tulleen lakkoilun kautta. Ja siksi lakkoilla kannattaakin, eikä ryhtyä murusia kerjääväksi puudeliksi. Tiedä vaikka minäkin pääsisisin joskus lakkoilemaan. Vielä on jäänyt kokematta, vaikka kuulemma lakkoillaan liikaa.

Mutta odotellaan odotellaan, kuka itkien ja kuka nauraen hallituksen sätkiessä naruissa ulkoparlamentaarisen pillin tahdissa.

Toimituksen poiminnat