juhanaturpeinen

Soini pitää Kokoomusta ja Kepua pilkkanaan

Soini päätti vaihteeksi taas häpäistä maamme ja teki sen aivan varmasti ihan tahallaan. Hän tietää olevansa koskematon nykyhallituksessa ja voi siten keskittyä toitottamaan naisvihaansa vapaasti. Jos Kokoomus ja Keskusta olisivat suoraselkäisiä, ne laittaisivat ministerin vaihtoon, mutta toisin kuin esimerkiksi Kanervan kohdalla, hallitus samalla kaatuisi.

 

Toisaalta Soini tekee meille palveluksen osoittamalla kristallinkirkkaasti Kokoomuksen ja Keskustan prioriteettijärjestyksen. Hallitus ei saa kaatua, sillä samalla kaatuisi Keskustan tavoite saada maakuntamalli ja Kepulaisia suojatyöpaikkoja niihin sekä Kokoomuksen tavoite saada omille taustaryhmilleen pääsy rahastamaan veronmaksajia terveyspalveluissa. Ne ovat selvästi niin paljon tärkeämpiä asioita kuin naistenoikeudet tai ihmisoikeudet ylipäätään, että Soinin ihmisviha saa velloa vapaasti.

 

Toinen vaihtoehto on se, että Soini yrittää etsiä ”kunniallista” ulospääsyä hallituksesta. Jos hän lähtee itse kävelemään, niin menettää varmasti sen Siniset-operaatiossa luvatun tulevaisuuden hillotolpan. Jos hänet heitetään ulos ja hallitus kaatuu, menee se sitten muiden piikkiin ja hillotolppavaatimus on edelleen voimassa. Olettaen, että Kepulit ja Kokkarit sitten kassakaappisopimuksiaan noudattavat.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Voisitko vähän selvittää asiaa turhan höpötyksen ja vihjailujen sijaan ?

Siis Soini teki ja mitä ja mitä ihmeen tuomittavaa hallitus on tehnyt talouden suhteen.

Demareiden johdon ja valtiovarainministerien Urpilaisen ja Rinteen saavutukset tunnetaan hyvin v. 2011 - 2015 aikana, joka jää mustimmaksi ajaksi Suomen taloudessa kautta koko historian.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Lauri voisi opetella ihan itse hankimaan tietoa. Tuli tosiaan selväksi edellisessä keskustelussa, että ne taidot ovat hieman heikot. Mutta oliko sinulla jotain mielipidettä Ulkoministerimme toimintaan, joka on blogin aihe? Siis onko se hyvä vai huono? Onko muun hallituksen toiminta suhteessa Soinin toimintaan hyvää vai huonoa? Ja muuta sen tapaista. Se olisi sitä keskustelua, joka varmasti tällaisen keskustelupalstan tarkoituskin.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Pikku demari ( ei merkittävä demari ) luulee olevansa nyt turhan suurissa kengissä ja maailman napana jatkuvasti mollamassa muita tyhmiksi, vaikka oma oppineisuus ja elämänkokemua on selvästikin vajaavaista.

Voisit nyt tarkentaa plogisi asiayhteyttä adekvaattiin todellisuuteen.

Jos nyt tarkoittaisit ulkoministerin kantaa abortteihin, niin sallittakoon tässä asiassa edelleen mielipiteenvapaus ja moraalis-eettiset-uskonnollistet arvot edelleen kunnioitettuina joka ikiselle ihmiselle.

Kai nyt tyhminkin pölvästi voi todeta, että Soinin mielipide on hänen omansa, eikä virallinen valtiollinen kanta.

Sikiöiden kuolettamisen sijaan olisi parempi keskittyä ehkäisyyn. Se kaavittu sikiö on toisinaan liikkuva ja sormea imevä 10 senttinen ihmisen alku.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #3

No tuossa on linkkejä pariin lehtikirjoitukseen. Ilmeisesti se lehtien sivuilla käyminen omaehtoisesti oli sinulta liikaa vaadittu. Anteeksi että oletin liian suuria tiedonhankintakyvyistäsi.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000005786951.html

https://www.is.fi/politiikka/art-2000005787457.html

Ja pahoin pelkään, että Uloministerin kommentit aika helposti koetaan hänen edustamansa maan mielipiteiksi. Se johtuu siitä työtehtävästä, jota Soinin olisi tarkoitus hoitaa. Ne kyvykkäät kyseisen toimen haltijat nimittäin osaavat olla ottamatta kauheasti kantaa asiohin, joissa oma mielipide on selvästi vastakkainen heidän edustamansa valtion virallista kantaan nähden. Se ei ehkä pölvästeille ole tosiaan selvä juttu, vaikka se sitä suurimmalle osalle ihmisistä on.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #3

9-12 viikon ikäisenä sikiö tekee imemisliikkeitä mutta ei se mitään sormea ime. Vain erityisellä luvalla saa raskauden keskeyttää 12. raskausviikon jälkeen. Siinä vaiheessa sikiö näyttää tältä: https://www.vau.fi/raskaus/raskausviikot/12-viikko/
Sikiön paino on silloin noin 5-10 g ja pituus 41-52 mm.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #5

Joo. Kyllähän noita aikoinaan käytännön tasolla nähtiin riittävästi ilman Karlssonin alkemiaakin. Monilla kandeilla oli kotonaan melkoisen kookkaita fetuksia formaliinin kyllästettyinä.

Muuten 1900- 1960 luvuilla kaavinnan osaavat kunnanlääkärit tekivät omaisuuksia taidoillaan epätoivottujen raskauksien keskeyttämisissä.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #11

Puhummeko nykyajasta vaiko 1900-luvun aborttikäytännöistä? Noilla väittämillä ei ole mitään relevanssia asiaan eli Soinin bloggauksiin ulkoministerinä. Ja kuten sanottu lainmukaisesti tehdyssä abortissa ei sikiö todellakaan imeskele kenenkään peukaloita koska noin vviden senttimetrin pituisen sikiön suuhun ei todennäköisesti mahdu edes imupilliä.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #3

Sallittakoon mielipiteenvapaus mutta kun Soinin blogissa hänen tittelinsä on ulkoministeri ja kaikki ulkoministeriön johtavien virkamiesten yhteystiedot niin voitaneen vetää johtopäätökset ettö Soini nimeenomaan haluaa esintyä ulkoministerin roolissa bloggaajana.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #9

Maailmalla vain on ollut jo iät ja ajat kaksijakoinen suhtautuminen abortteihin, jolle ei ole nähty poliittista motiivia, vaan politiikan ulkopuolelta oleva henkilön oma moraalis-eettinen-uskonnollinen näkemys.

Tästä on turha arvioida ketään, eikä kenenkää suuta sovi tukkia omien vakaumusten takia.

Abortti on siis ok ja samaan aikaan kristallipissin ruiskuttaminen homon peräsuoleen on ok.

Nämä asiat eivät ole Karlsson poliittisia edes politiikojen omien vouhotusten myötä, vaan lähinnä moraalis-oikeudellisia kysymyksiä.

Soinillakin on ulkoministerinä oikeus omiin mielipiteisiinsä aborttiasiassa, siinä kuin kellä hyvänsä muillakin.

Asia on kuitenkin todella ikävä ja vastenmielinen - olipa siitä mieltä mitä hyvänsä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kiiski, lukisit Soinin ploki ja ministerien Virolaisen ja Orpon kannanotot siihen niin ymmärtäisit edes sen mistä Turpeinen kirjoittaa. Ja Kiiski, kyllä pitää olla poliittisesti umpisokea, ellei hyväksy sitä tosiasiaa, että Vanhasen porvarihallitus vv-ministerinään Katainen syöksi Suomen lamaan, Urpilaisella ja Rinteellä ei ollut mitään mahdollisuutta korjata porvarihallituksen virheitä, Suomen kärvistellä kv. taantumassa. Jk. Kiiski tarkistele valtion velkaantumista ajalle jolloin Eero Heinäluoman oli VV-ministeri ja vertaa sitä vv-ministeri Kataisen "saavutuksiin"

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Mitä luulisit SDP:n valtiovarainministerien Urpilaisen ja Rinteen aikana tapahtuneen Suomen julkiselle velalle ?

Kuinka monta miljardia lisää ja sitten se talouden kasvu samaan aikaan ?

Ei pisteitä Urpilaiselle, Rinteelle tai varsinkaan Kataiselle.

Pekka Iiskonmaki

Soini siis mitä?

Demarijargoni ei auennut, eikä ole niin väliäkään.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Pölvästi on siis se, joka ei ymmärrä hyvällä kohdusta kaavittua sätkivän ihmisenalun tiputtamista teräsmaljaan ?

Ei ole abortti hyvä, jos on ehkäisyä saatavilla.

Kaavintoja tekemään joutuvat lääkäritkään eivät juuri liputa abortoinnin puolesta, vaikkakkin se on paras ratkaisu liki aina keskeytystä haettaessa.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Meitä on muuten naisia joita on kaavittu monet kerrat keskenmenon muodossa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Onkohan nyt kuitenkin sitten täysin eri asia se ikävä ja surullinen vaihtoehto.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Yleensä näissä Soinin ihannevaltioissa yhdistyy sekä aborttivastaisuus, että ehkäisyvastaisuus, joten siihen on täysin turha vedota.

Samoin siihen kulttuuriin kuuluu, ettei aborttia myönnetä myöskään raiskatuille naisille tai lapsille. Siellä Argentiinassa myös sen oman uskonnolisen vakaumukse nkautta on voinut olla antamatta sikiötä vaarantavia hoitoja äidille. Onnistuivat tappamaan molemmat, mutta ensisijaista kai oli totella Paavia, kuten Soininkin motivaatio näyttäisi olevan. Moraalista viis.

Typillinen kulttuuripiirre näyttäisi myös olevan, että vain se syntymätön lapsi ja sen "elämä" kiinnostaa. Jo syntyneiden lapsien tai niiden raskaanaolevien naisten elämä ei sitten enää kiinnosta paskaakaan.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Ihannevaltiot ovat kovin sosialistisia utopioita.

Nyt sinulla on hyvä mahdollisuus googlata vaikkapa suomalaisista ja suomalaisten toimin perustetuista sosialistisista ihanneyhteiskunnista muualla maailmalla järin huonoin tuloksin.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #18

On sulla pahasti jäänyt päälle tuo "sosialismin" pelko. Ei enää puutu kuin maga-lippis päästä tuossa profiilikuvassa. No fiksaationsa kullakin.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #21

Niin mikä se on se mainitsemasi ihannevaltio , kun näitä mielikuvia ilman perusteitta viljelet ?

Viitsisirtö lukea edes hieman historiaa, ettei nämä juttusi jäisi niin kovin köyhiksi.

Suomalaiset sosialiatit perustivat näitä utopistisia ihanneyhteiskuntiaan moniin paikkoihin ympäri maailmaa, mutta joka ikissen jatko päätyi eripuriin ja riotoihin jo parin ensmmäisen vuoden sisällä.

Olen edelleen loukkantunut, että historiantietoni kyseenalaistetaan moukan toimesta ilman anteeksipyyntöä.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #22

No onpa taas vaikeaa. Soinin ihannevaltiohan on päivänselvästi sellainen, missä tehdään niin kuin Paavi sanoo, eikä turhia mietitä mikä olisi hyväksi kansalaisille tai moraalille. Se miten hyvin mikäkin valtio tuohon Timon yhteiskuntamalliin on mukautunut on oma aiheensa, mutta kyllä jokaisen hiemankin historaa tuntevan pitäisi osata oikeille vesille suunnistaa ilman että talutan.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Argentiina ei varmasti ole joka suhteessa 'hieno maa'. Soini maalailee mielikuviaan turhan leveällä pensselillä. Mutta se ON hienoa, että meillä Suomessa kaikilla on toistaiseksi sanan-, mielipiteen- ja uskonnonvapaus.

Soini tietää varsin hyvin perustuslailliset oikeutensa. Yksityishenkilönä hän voi kirjoittaa omissa plokeissaan aivan vapaasti omia mietelmiään. Turha on kenenkään väittää, että ne samantien olisivat Suomen valtion virallisia kannanottoja.

Näin Soini 10.8.2018: "Suomi on länsimainen demokratia, jossa sanan-, mielipiteen-, ja uskonnonvapaus koskee kaikkia. Poikkeuksetta.

Suomi on hieno maa. Täällä saa sanoa mielipiteensä. Uskoa ja olla uskomatta. Kannattaa ja vastustaa eri asioita." http://timosoini.fi/2018/08/suomi-on-lansimainen-d...

Turpeiset ym. kaltaisensa kiihkeät mielipiteen- ja ilmaisuvapauden kahlitsijat ovat toki kauhuissaan, kun 'väärässä olevat' kansalaiset käyttävät heille kuuluvaa perusoikeuttaan. Murheensa kullakin.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Eihän kukaan ole estämässä Soinia kertomasta mielipiteitään. Sehän on suorastaan hyvä, että hän tuo ne näin selvästi esille ja samalla myös hallituskumpaneiden todellinen luonne tulee esille. Sehän on koko blogin aihe. Ikävä kyllä sen sijaan Soini ei osaa tehdä selväksi mikä on hänen oma ja mikä on maamme mielipide. Se on sitten ihan perinteistä epäpätevyyttä, ei sananvapautta.

Blogin tarkoitus onkin viedä huomio siihen, että ne Soinin hallituskumppanit eivät kykene laittamaan Soinia vastuuseen sitä mitä se sananvapauden nimissä Suomen linjaksi vihjailee. Sen syynä on ensisijaisesti se, että heillekin ihmisoikeudet ovat vain sanahelinää, jonka voi kaupata helposti kun ne heille merkityksellisimmät poliittiset arvot joutuvat riskivyöhykkeelle. Siis suojatyöpaikat ja kavereiden bisnesedut. Ne korkeammat arvot ovat sitten tyhjää sanahelinää.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Turpeinen: "Soinin hallituskumppanit eivät kykene laittamaan Soinia vastuuseen sitä mitä se sananvapauden nimissä Suomen linjaksi vihjailee."

Mikään ei viittaa siihen, että ulkoministeri Timo Soini käyttäisi "plokiaan" jonkinasteisena Suomen hallituksen äänitorvena. Ei mikään.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #19

Se että hän tekee sen omalla nimellään ja tittelillään. Nyyisessä työssään maan virallisen linjan kanssa täysin päinvastaiset mielipiteet voi esitää vaikka salanimen kautta.

Toinen ongelma toki on se, ettei Timolla oikein ole muita viestintäkanavia kuin tuo. Ei se ole ilmeisesti tuolta abortinvastustukseltaan oikein muuten työtään työnantajilleen ehtinyt kommentoida.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Asialla ei ole todellisuudessa mitään väliä, vaikka siitä voidaan otsikota nostaakin.

Silti Soini on täysin hanurista oleva politiikko, jonka ismit ovat kansalle arvoituksellisia ja populistisia.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Soini pitää naisia pilkkanaan.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Jää sellainen kuva että sosialidemokraattisessa ihannevaltiossa ei ole inhimillysyyttä vaan se on kopio kommunistisesta utopiasta.
Mitä tulee Timo Soinin yksityisviestintään, niin hän on vakaa Katolilainen jonka uskonto ei suvaise abortointia joten tämä mielipide hänelle suotakoon.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

On hienoa, että meillä on Soinin kaltaisia valtiomiehiä!

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

No on aivan hiton hienoa. Rauha Timon muistolle. Kukaan ei edes muista Timon olemassaoloa kun jää hyvin röhkitylle eläkkeelle. Kansan varoilla.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Soini ei suomen lakeja muuta,joten sensaatiohakuiset lööpit aivan turhia siihen nähden.Suomessa abortti on hyväksytty ja sitä eivät muuta vaaliaseet.Sen sijaan lastenoikeudet es.POIKIEN SILPOMISET suomessa vaativat toimenpiteitä.LASTEN ja perheiden oikeudet näiden SYNTYNEIDEN ja tässä ajassa elävien ,VAATIVAT OIKEUTTA JA NÄKYVYYTTÄ perheet on jätetty täysin varjoon keskusta-kokoomushallituksen toimesta.

SDP voisikin siitä aloittaa uudelleen,kun aikoinaan oli niin huolissaan mm.huostabisneksestä .Tosin Guzenina joka asioita yritti parantaa sai "isokenkäisten "vihat pälleen ja hänet vaiennettiin ministerin pallin avulla.

Keskustan perus-ja perhepalveluministeri sekä kokoomuksen sanni g.laasonen eivät ole kiinnostuneita MITENKÄÄN tai MILLÄÄN TASOLLA lasten,nuorten ja perheiden hyvinvoinnista tai paremminkin suomessa perheiden pahoinvoinnista ja syrjäyttämisestä,oikeuksien polkemisesta.

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Juhana. Pidin kirjoituksestasi, koska minusta on "kiva kurkata sydämeen". Sydämen kyllyydestähän meidän sydämemme puhuu. Timosta ja tulevaisuudesta puhuttaessa. Mitä me tästä opimme? Ehdotukseni on, kysykäämme kaikilta, kuka haluaa Suomessa, maatammejohtavaan asemaan; Uskotko Jeesukseen Kristukseen. Eiköhän asiat ja tavoitteet "loksahda", tarkoitettuun "asentoon"? "Eihän se oikein onnistu, "vuorokausirytmissäkään," että päivällä olemme uskovaisia ja yöllä ateisteja. Kysästää jo alkumetreillä, kumpaista herraa haluat ja tulet palvelemaan virassasi, jos kansa sinut siihen tehtävään valitsee. "Takkiamme", voimme käännellä vähän mielin määrin, mutta tuon sydämemme kanssa on toinen asia. moni on menettänyt siinä henkensä. Lämpimin, Siunaavin terveisin Lasse Hietanen.

Toimituksen poiminnat