juhanaturpeinen

Koska Keskusta on tehnyt jotain hyödyllistä?

Ihmettelin gallupkeskusteluja Keskustan tilanteesta. Nimittäin jo oli aikakin siirtymälle pienpuolueeksi. En edes muista koska Keskusta olisi viimeksi tehnyt jotain valtakunnallisesti positiivisesti merkittävää. Koko poliittisen muistini ajan se on ollut vain kahden ”asian” puolue. Maanviljelijöille turhaa rahaa lapioiva yhden asian liike, joka samalla on passivoinnilla tappanut syrjäseudut. Ja sen jälkeen se on laajentanut tuon maataloustukiaisista kumpuavan veden kanto kaivoon –strategian muuhunkin yritystoimintaan ja muuttunut surkean kaverikapitalismin malliesimerkiksi.

 

Mutta keksittekö te muut Usarilaiset jotain hyödyllistä, jonka Kepulaiset ovat saaneet aikaiseksi sitten Kekkosen ajan punamultayhteistyön?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (46 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Siltarumpu on erittäin tärkeä osa infrastruktuurissa. Kun kolme katsoo siltarumpua oikealta ja toiset kolme vasemmalta, oma poika (henkilö) on tehnyt tehtävänsä.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

No jos siltarumpuilu laskettaisiin valtakunnallisesti merkittäväksi, niin kyllä Helsingin Kokkarit ja Vihreät voittaa sen taiston ylivoimaisesti.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Ok. Mutta miksi ne suurimmat kaupungit nyt sitten kokoustavat?

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #4

Varmaan siksi, että Kepulit yrittävät uutta taktiikkaa. Kun se rahan haaskuu veden kanto kaivoon -strategialla ei ole tuottanut tulosta ja maaseutu kuolee edelleen, niin nyt yrittävät josko kapuloiden lyöminen menestyvien seutujen rattaisiin toisi apua. Kaupungit heräsivät ja yrittävät pelastaa edes sen menestyvän osan valtakunnasta, siis sen jossa Kepuleita ei ole päästetty pilaamaan menestyksen eväitä.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Pikkasen rajaa.Turkulaisillakin saattaa olla jotain asiaan liittyvää sanottavana.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #24

Keskustellaan niistä rajoista sitten kun Kepulit keksivät jonkun rajan kaverikapitalismilleen ja verovarojen hassaukselleen.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #26

Mainitsemasi touhu ei rajoitu Kepulandiaan, vaikka niin haluat asiat esittää. Se on kyllä paremminkin maan tapa.
http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201710052200440617...
http://kalevikamarainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #27

Ei ne maataloustukimiljardit kyllä oikein muiden juttu ole. Mutta yritysten turhat tuet ovat luonnollisesti myös Kokoomuslainen perisynti. Joskus yritysten tukeminen voi olla fiksua, kuten vaikka Turun telakan pelastaminen, mutta suurin osa niistä on täysin turhia. Ja vaikka kyseessä on maailman tapa, niin ei se rahan haaskausta puolustele.

Mutta tässäin keskustellaan siitä, onko joku ongelma vain kepulien ongelma vai esiintyykö sitä muillakin. Se ei ole kuitenkaan mikään sellainen positiivinen savutus jota peräänkuulutin - niitä odotellessa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

ETTEI unohtuisi, SDP antoi vankan näytön "talouskyvyistään" 1990-luvun vaihteessa Koiviston, SP-Erkki Liikasen ja Matti Loukosken toimesta Suomen taloudelle ja tuhoamalla samalla myös punapääomankin. Mitähän Tanner sanoisi moisesta taloudenpidosta? SDP:llä on "vankat näytöt" talouskyvyistään Urpelaista myöten.

Kannatus nousee, kun ei tee mitään!

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Pääministereinä Holkeri ja Aho 1990-luvun alun molemmin puolin. Kannatus ei tosiaan noussut, mutta onneksi sitten saatiin järkeä hallituspolitiikkaan.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Kieltämättä punapääoma kärsi lamasta kuten talouselämämme muutenkin. Neukkulan romahdusta ei kenenkään piikkiin voi laittaa, mutta oikeiston aikaansaama kupla kylläpahensi sitä romahdusta, joten ei ole sillä suunnalla varaa huudella. Aika paljon sitä punapääomaa on kyllä nykyäänkin jäljellä.

Siitä lamasta meidät nosti Lipponen ja hän onkin viimeinen talouspoliittisesti kyvykäs pääministeri maassamme. Aika moni Kepuli ja Kokkare on käynyt kokeilemassa ja osoittautunut talouspoliittisesti kyvyttömäksi sen jälkeen.

Ihmettelen aivan erityisesti näitä oikeiston talousvinkunoita. Kun on niin surkea track record kuin Kokoomuksella ja Keskustalla, niin oletusarvo on etteivät kehtaisi suutaan avata...

Pekka Pylkkönen

Lipposen aikaan moni muukin puolue oli säilyttänyt jonkunlaisen realistisen otteen maailmaan. Minusta se on oikeasti saavutus että Lipposen hallitukset kykenivät samaan aikaan lyhentämään Suomen velkoja (kiristävä talouspolitiikka) että pitämään yllä kasvavan bkt:n ja kansalaisten ostovoiman. Se oli onnistunutta tasapainoilua.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Lipponen kunnostautui Suomen väkisin ilman kansanäänestystä euroon viemisellään Niinistön kanssa ja Suomen saattamisella monisukupolviseen ylivelkaantumiseen ja istuu nyt happamana nahkurin orsilla syljeskelemässä pahanmakuista EMU-kakkua suustaan. Et sil viisii Moosekselle kävi eikä päässyt presidentiksikään.
Pyrkyä oli myös EU:n ytimeen, muttei päässyt.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #11

Lipponen teki valtakunnalle palveluksen ja jätti seuraajilleen ylijäämäisen valtiontalouden. No sitten tuli oikeisto ja tapansa mukaan mokasi sen välittömästi. Ja on ihan turha syttää Lipposta tai EU:ta siitä että Kepussa ja Kokoomuksessa talouspoliittinen pölhöpopulismi on aina voittanut järjenkäytön 100-0.

Käyttäjän JoonasViitanen kuva
Joonas Viitanen Vastaus kommenttiin #13

Keskustako finanssikriisin järjesti ja kaikki meni ympäri maailmaa vituiksi?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #17

Ei.Mutta pisti palaan 3 Mrd ylijäämän ja teki vielä 8 mrd alijäämän -07-11

Outoa ettei kepu,kok siitä "tiennyt" vaikka VM oli EU varoittanut pankkien ylikuumenemisesta jo-03?
Ja vaikka kepun O.Rehn komissaarina hääräsi EU -07-11?

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #17

Ei toki, mutta sen korjausyritykset ovatkin sitten olleet aivan erityisen epäonnistuneita. Ja kun sen kauden aloitti mitätöimällä kaiken Lipposen vastuullisen työn turhilla veronalennuksilla, niin se kriisi iski sitten kahta kauheammin. Ja edelleen samoja mokia toistetaan sarjatuotantona.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #11

11.#
Niinkö teki Lipponen? Oppositiostako se käveli kepu,kok yli ja runnoi EMU?

Vai miksi:
Rahaliitto EMU sopimus-92
Voimaan 1.11-93
lähde:
EU-asiakirja/SuomenPankin asiakirja.
Hallitus varmisti sopimuksen vielä Korfulla juhannuksena-94

Kansa "sai" päättää vasta lokakuussa-94 -
Liitytäänkö Sopimuksen mukaan EU? Kyllä tai EI .Jäikö jotain kertomatta"?
"Nahkurinorret" oli kai kuittaus siitä Aholle-98.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

3.#

Tarkoitatko kun Kekkonen sopi EU/Rahaliitto Emuun liittymisen jo
ETY kokouksessa-70.
Sitä alettiin toteuttaa -89 rahan vapauttaminen EMU -kokeilua varten?
Pankit sai mellastaa ilman esiliinaa. Syntyi luottokupla . Rahaahan jaettiin ilman vakuuksia .(Kuten nyt EU Saksan ja Rankan pankit).
Aho piti kynsin hampain kiinni vahvasta markasta .Kunnes Viinanen hävisi vedon ja devalvoitiin.

Urpilainen?
Jatkoi kepu,kok tekemää sopimusta-09.
Kiviniemen hallituspuolueet hyväksyi sopimuksen -10.
Kreikalle vippejä 2018 asti.
EVM-sopi Kiviniemi maaliskuussa-11
Kreikan lainan vakuudet Kiviniemen virkamieshallituksen luvalla
VM Katainen 17.5-11
Lähteet:
EU-asiakirja
VM-asiakirjat
Vakuudet teki:VM-virkamiehet Hetemäki ja Salmi. Jotka on aina mukana kun vippejä on sovittu.

Pers-kepu "vastusti" Kreikan II-tukipakettia 56 mrd-12
Mutta ei enää Kreikan III-tukipakettia 86 Mrd.

JK.Lipponen jatkoi Kepu,kok hallituksen leikkauksia jotka VM-virkamiehet oli laskenut tarvittavan jotta velat saadaan tasapainoon . Niitähän jatkoi VM Viinanen/Sale kok.
Velkaa oli 201 Mrd.Alijäämää 65 Mrd.
lähde:
Kianderin kaavio-94
IMF hönkäili jo niskaan ja lainahanat oli kiinni ulkomailta.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

3.#
Vuoden 2017 Suomessa pitäisi olla itsestään selvää, ettei työkykyisiä ihmisiä voida pakottaa palkatta töihin.
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005396774....

Pekka Pylkkönen

Perustulokokeilu on merkittävä saavutus. Samoin kiky: ei sen vaikutuksien vuoksi vaan siksi että työmarkkinajärjestöt joutuivat ensimmäistä kertaa mukautumaan laskeneeseen tuottavuuteen devalvaatiomahdollisuuden kuoppaamisen jälkeen. Se oli periaatteellisesti iso juttu. Erityisesti kun jopa Lauri Lyly ja nyttemmin SAKin ekonomisti onnistuivat kutsumaan sitä oikeaksi ratkaisuksi.

Ei niin pahaa ettei jotain hyvääkin.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Perustulokokeilu voi olla merkittävä. Vielä ei voi siitä antaa kehuja. Mutta hyvä pointti, joskus ehkä voi. Vaikka sitä oli kyllä enemmistö muutenkin ajamassa.

Kiky taas ei ollut onnistuminen, vaan nimenomaan kaverikapitalistinen moka. Jotta se olisi voinut onnistua, olisi pitänyt työnantajillekin tulla jotain seuraamuksia ja velvoitteita. Nyt kolmikantaneuvotteluissa oli 2 osapuolta ja hallitus lähti yhden eturyhmän (vientiyritysten toimarit) juoksupojaksi. Se oli strateinen virhe jonka seurauksista kärsitään nyt koko ajan. Sen sijaan että toimarit kehittäisivät yrityksiään ja liiketoimintaansa, niin ne ovat vain käsi ojossa pummaamassa uusia palveluksia poliitikoilta. Sitä paitsi kotimarkkinat kärsivät siitä veivauksesta ja se on näkynyt huonoissa työllisyysluvuissa. Viennin kasvu ei ainakaan vielä ole sitä heikennystä kuitannut. Eikä kuittaakaan jos etenemismalli on vain ajaa palkkoja alas ja jättää liiketoiminta kehittämättä kuten seuraus näyttäisi olevan.

Pekka Pylkkönen

Kuten sanoin, mielestäni kiky ei ollut konkreettisilta saavutuksiltaan menestys mutta se että työmarkkinajärjestöt kykenivät myös laskemaan työn kustannuksia oli. Joskus se vain voi olla, jos ei nyt välttämätöntä, niin ainakin hyödyllistä.

Toki sisäisen devalvaation hallitus olisi voinut tehdä ihan itsekin esimerkiksi veroratkaisuin. Sinänsä tarpeeton näytelmä.

Omasta mielestäni myös kauppojen aukioloaikojen vapautuminen oli loistava juttu. Nyt voi aamulla aikaisinkin käydä hakemassa lähiprismasta kuormaliinat kun edelliset rispaantuivat. On auki 24/7. Ja ainakin kaupassa työskentelevät tutut ovat myös tykänneet kun rahavuoroja on tarjolla enemmän.

Käyttäjän PekkaKeskinen kuva
Pekka Keskinen Vastaus kommenttiin #15

Samaa mieltä kaiman kanssa. Lisäksi VR:n avaaminen kilpailulle ja turvapaikkahakijaryntäyksen hyvin hoitaminen. Toki nämä ovat koko hallituksen onnistumisia, mutta onnistuu se kepu ainakin siivellä.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #16

En nyt ihan ajtellut, että uudistuksia kehuttaisiin ennen kuin niiden seuraukset on nähty. Toki paljon on Kepu etukäteen hehkuttanut toimiaan, mutta harvassa on olleet ne kiitoksen aiheet toteutuman jälken. VR:n yksityistäminen näyttäisi epäonnistuvan kyllä ihan etukäteisarvioissakin, nimittäin konsulttiselvityksissäkin. Itse olen yhtä sen massiivisista ongelmista blogissanikin käsitellyt.

Nimittäin Kepu on Kekkosen jälkeen sen verran kauan ollut vallankahvassa, että luulisi löytyvän kehuttavia toteutuneita uudistuksia, ettei tarvitsisi tulevaisuudella spekuloida.

Turvapaikanhakijoiden suuri määrä tuli kyllä kohtuullisesti hoidettua. Ogelmiakin on olut, mutta ne saattavat mennä Persuen piikkiin.

Käyttäjän PekkaKeskinen kuva
Pekka Keskinen Vastaus kommenttiin #21

On joo Kepu ollut kauan vallan kahvassa ja saattaa käydä niin, että kaupungistuminen näivettää äänestäjäkunnan vähiin. Voi olla jopa viimeinen pääministerikausi käsillä.

Mutta toisaalta eipä demareillakaan hyvin mene. Turpaan tulee vaaleista toiseen, eikä kansa oikein tahdo luottaa demareiden kykyyn pystyä uudistumaan tai uudistamaan yhteiskuntaa. Demareita ja kepua vaivaa mielestäni samat ongelmat, eli puolue ei uudistu ja jää puolustamaan vanhoja rakenteita.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #23

Demareilla ei mene hyvin, mutta aatteilla toisaalta menee aika hyvin. Nykyään vain on eri versioita samasta ajattelusta. Vaalien alla jopa Kokoomus leikkii demareita ja puheissa puolustaa kovasti kaikkia niitä punamultasaavutuksia, joita alunperin vastustivat verissä päin. Vihreät ovat alkaneet leikkiä sitä kovemmin demareita, mitä epätoivoisemmaksia ja epäonnistuneemmaksi niiden "vihreys" osoitautuu. Vassarit ovat siirtyneet kommunismista kohti demariutta. Puheet on toki puheita ja teot tekoja.

Ja tulokset ovat sen mukaiset. Kun alkuperäisen sijasta äänestetään halpoja kopioita, niin eihän ne toki toimi alkuperäisen veroisesti.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #21

Epäonnistut nyt kyllä rautatiereformin luonnehtimisessa, koska kysymyksessä ei ole yksityistäminen. Siteeraan itseäni 10 vuoden takaa (s. 146):
"Ennen seuraavaa lukua kolme termiä, joiden ero olisi hyvä ymmärtää

Rautateiden yksityistäminen
Julkisen vallan (yleensä valtion) omistuksessa olevan rataverkon (vastikkeellinen) luovuttaminen yksityiselle sektorille.

Rautatieliikenteen yksityistäminen
Julkisen vallan (yleensä valtion) omistuksessa olevan liikennöinnin tai liikennettä harjoittavan organisaation (vastikkeellinen) luovuttaminen yksityiselle sektorille. Isossa Britanniassa ja Uudessa Seelannissa yksityistettiin sekä rautatiet että rautatieliikenne, mutta rataverkko on sittemmin palautunut julkisen vallan haltuun.

Rautateiden kilpailun avaaminen
Muidenkin kuin valtion omistaman yrityksen sallitaan liikennöidä rataverkolla mutta rataverkon omistus, hallinnointi sekä liikennöitsijöiden ja mm. turvallisuuden valvonta säilyvät julkisella vallalla."
http://raideryhma.fi/Rautatien_aika_web.pdf

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #28

Myönnän, käytin väärää termiä yksityistäminen, vaikka kyseessä on näennäiskilpailun avaaminen yksityisille yrityksille. Onko se nyt se maaginen apuväline, jolla tämä vielä toteuttamaton uudistus on ainoa positiivinen asia minkä Kepu on Kekkosen jälkeen aikaiseksi saanut?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #30

Aika näyttää.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #31

Ei tosin hyvältä näytä. Ei Bernerin puuhat eikä toivo niistä onnistumisista sitten Kekkosen ajan...

Jälkimmäisestä syytä siinä Kepun gallupkannatuksessa taitaa olla vielä reilusti varaa tulla alas.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ainakin täällä saa sen kuvan, että sosialidemokraatit ovat ehdottomasti perustuloa vastaan.

Suunnilleen kaikista muista puolueista, jopa kokoomuksestakin, kuuluu perustuloa puoltavia lausumia. Ei sosialidemokraateista, vaikka kieltämättä se SD-nuorten esitys vähän siltä kuulosti. Keksittiin asia itse ja annettiin sille uusi nimi. Sitten se on hyvä...

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #37

SDP:sä vain tajutaan, ettei se ole mikään kaiken pelastava autuus. Ja toki se sisältää sen oletuksen, että suuren osan ihmisistä kohdalla lyödään vertauskuvallisesti hanskat naulaan eikä edes ajatella eitä enää saatavan tuottaviin töihin. Mutta se vain pitää hyväksyä, maailma muuttuu ja meidänkin pitää hyväksyä että enemmistön oikeistolaiset eivät edes yritä saada työllisyysastetta kuntoon.

Perustulon onnistuminen on sitten ihan kiinni siitä iten se toteutetaan. Onko se mallia Vasemmistoliitto, eli kaikilla on aina varaa jäädä kotiin makoilemaan. Vai onko se Malli Kepu ja Kokoomus, jossa työkyvyttömien on pakko yrittää parin euron minipalkalla raapia se ruoan maksamiseen vadittava lisä sen perustulon päälle.

Kuten kaikissa asioissa, lopputulos heijastelee aina uudistuksen toteuttajien arvomaailmaa. Ja kun katsoo millaiset arvot Kepussa nykyään on, niin parannusta kenenkään elämään on turha tuosta projektista odottaa.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #37

Huomautan että itselläkin on varauksellinen asenne perustuloon mutta sen testaaminen on oikeasti merkittävä juttu. Mikäli se toimisi kuten optimistisimmissa teorioissa, se olisi kaikkien voitto. Todennäköisesti testejä tarvitaan lisääkin, mutta pään avaus oli hyvä.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #43

Minä taas näen jonkun perustulovariantin ainoana mahdollisuutena. Kaikki yhteiskunnan työhön liittyvät elementit ovat muuttuneet globaaleiksi ja dynamiikka niin nopeaksi, että mitkään perinteiset sosiaaliturvan mallit eivät toimi.

Perustulo on tavallaan kuin integraalitermi nopeassa ja vahvasti häiriöllisessä säätöjärjestelmässä. Sillä taataan kaksi asiaa:
- Kaikkein heikoimmatkaan eivät putoa kaiken tuen ulkopuolelle
- Vähäinenkin itse tehty työ kannattaa

Mutta hommahan pitäisi tietenkin tehdä oikein ja hyvin. Siltä osin ei hyvältä näytä, koska kaikki toimijat näyttävät keskittyvän enemmän siihen, mikä muiden ajatuksissa on huonoa, kuin siihen, miten ajatusta voisi parantaa. Joten tässä tapauksessa olen kyllä sitä mieltä, että yleensä edes jonkinlaiseen testiin pääseminen on jo helvetin iso liike eteenpäin.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Perustulokokeilu on merkittävä saavutus. Samoin kiky

Kerrotko ominsanoin miten nuo auttoi valtion taloutta ? Entä velkojen maksua?

Kumpikin siirsi palkkojen erotuksen maksamisen veronmaksajille. Kelasta maksettavista asumistuesta ja toimeentulotuesta.

Perustulo työttömälle 0 euron työtä vastaan.
Tuloja saaville perustulo tulonsiirto sosiaaliturvasta.Kelan "vähistä" rahoista.
Puhtaana käteen ilman vastiketta.
lähde:
Kela-17

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

JK.
Perustulo:
Kahdet työmarkkinat.
A)-Palkalliset työt.
B)-Työtä perustuloa,sosiaaliturvaa vastaan:
Työttömät ja "työvoimapulanpoistajat"!

EU/Aho-92.Sipilä -14 oppositiosta
"Työn ja sosiaaliturvan yhteen sovittaminen"!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Rinteen "ilmaisannit" ja katteettomat "sosiaaliset palkinnot" eivät lisää Suomen vaurastumista: mistä Rinne ottaa rahat niihin? SAK:n verottomista jäsenmaksuistako ja/tai VVO-vuokra-asuntotuloistako?

AY-liike käärii miljoonia vuokra-asuntoyhtiöstään:

https://yle.fi/uutiset/3-8462252

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Niin tekee kaikki vuokra-asuntoja tarjoavat tahot.
Verottomat säätiöt.
esim.Nuorisosäätiö,SRK,SPR,huostaanottokodit,vastaanottokeskukset ym.
Eduskunnan tekemien lakien mukaan ,kaikille samat säännöt.

Kuten sopeutumisraha/eläke säännöt samat kaikille ,P.Lipposesta,Suvi Lindenistä,T.Karpelasta lähtien ,joka puolueen Ex-kansansanedustajalle.

YTK/MTK/EK/Yrittäjät,yrittäjien-työttömyyskassa ,jäsenmaksut kaikki verottomia. Nekin säännöt on tehnyt eduskunta,enemmistö . Joten?

Vasemmiston järjestöt verolle ja porvarien verottomiksi?

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Hyökkäys on paras puolustus, sanotaan. Joskus se vaan alleviivaa tehdyn kysymyksen tehoa. Eli et sitten sinäkään keksinyt mitään hyödyllistä Kepun toimintaa.

Jos verorahoja käytää kovin, niin niitä veroja pitäisi sitten kerätäkin. Erittäin yksinkertaista, mutta liian vaikeaa Keskustalle ja Kokkareille jo monta vuosikymmentä.

Maa vaurastuu kun täällä tehdään tuottavaa työtä, josta hedelmät karruttavat mahdollisimman monen vaurastumista. Se, että verorahat lapioidaan veronmaksajien pussista tai omaisuudesta kaverien kannattamattomin bisneksiin tai heille almuna annetaan valtion bisnestä, ei vaurastuta maata vaan niitä kavereita. Keskustan oligarkkimalli on takuuvarma tapa köyhdyttää maa.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

SDP:n ongelma on kyvyttömyys rakenteiden uudistamiseen. Vanhasta edistyspuolueesta on tullut arkkikonservatiivi.

Keskustalla sentään on valmius edes yrittää uudistumista ja uudistamista, paitsi ehkä maatalouspolitiikassa. Tosin siinäkin linja on parempi kuin demareilla (tappolinja).

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Sotkamon puoluekokous määrittelee aika pitkälti sen, miten keskusta uudistuu. Jos siellä joudutaan paniikkiin, keskustalle käy todella niin kuin Turpeinen ja muut sosialidemokraatit uneksivat.

Tosin ei edes keskustan putoaminen marginaalipuolueeksi sosialidemokraatteja pelasta. Tyhjän tilan täyttävät muut, uudistumiskykyiset puolueet. Siinä mielessä kaikkein typerintä pitkällä ajanjaksolla on käyttää voimat muiden moittimiseen oman tekemisen sijasta.

Minä ainakin olen huomannut, että Sipilä ei ole missään vaiheessa pyrkinyt moittimaan hallituskumppaneitaan vaan hakemaan ratkaisuja. Ei myöskään ottamaan kunniaa saavutuksista keskustalle. Orpo ja Soini (ja nyt myös Terho) ovat ilmeisesti sisäistäneet tämän saman. Tavoitteena on edelleen saada hallituskauden alussa asetettuja tavoitteita riittävästi liikkeelle.

Ilmeisesti ihmiset eivät sitten kuitenkaan pidä rauhallisesta työskentelystä vaan haluavat ennen kaikkea huonoja uutisia ja toisten syyttelyä...

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Kunniaa on kyllä yritetty ottaa siitä menestyksestä, joka on ollut hallituksesta riippumatonta. Joten ei mene läpi tämä vaatimattomuuus. Jostain syystä talouskasvunkin veturina ovat firmat, joilla alkoi mennä hyvn jo ennen Kikyä. Ja nyt sitten ne saavutukset pistetään Kikyn piikkiin. Itse taas odottelen, että koskas ne Kikyn hedelmät alkavat tulla esiin. Ei ole näkynyt eikä taida koskaan tulla näkyviinkään.

Ja me demarit uneksimme siitä Keskustasta jolla oli muitakin periaatteita kuin verorahojen jakaminen kaverien kannattamatomille bisneksille. Sen Keskustan kanssa tehdyllä yhteistyöllä on tämän valtion suuruus luotu. Mutta ilmeisesti kunnianhimo katosi Kepusta jossain matkan varrella ja jäljelle jäi vain kaverikapitalismi.

Se taas on selvää, että jos te ette pikaisesti löydä niitä muita arvoja, niin se on Kepun menoa se.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #42

"Se taas on selvää, että jos te ette pikaisesti löydä niitä muita arvoja, niin se on Kepun menoa se."

Ja tuohon voin vain todeta, että mikäli keskusta ei löydä sellaisia arvoja JA TOIMINTATAPOJA, joilla maata pystytään kehittämään tasapainoisesti ja se idea pystytään myös kertomaan äänestäjille, niin minunkin puolestani keskusta saa kuihtua. Olisin vain toivonut, että tämä Sipilä - Berner (- Lepomäki - Alkio) tekemisen ja itsellään toimeentulemisen linja olisi saanut edes mahdollisuuden.

Joten jos keskusta menettää etsikkoaikansa, tilan vievät kokoomus ja vihreät. Ehkä sinne tulee sitten joku tuolta nykyisistä pienpuolueista, joka kykenee luomaan uskottavan keskustaliberaalin politiikan. Helppoa sekään ei ole mutta sosialidemokraateista ei varmasti siihen ole. Keskusta olisi ollut siihen paras aihio mutta jos vanhoillisuus voittaa niin sitten voittaa.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Etkö sinäkäänkeksinyt mitään positivista sanottava Kepusta?

On vaikea olla edistyksellinen, kun kaikki aika menee enemmistön taantumusta vastaan taisteluun. Jonkun pitäisi kertoa, että Kepun tulevaisuusmallin "uudistukset" eivät vie meitä 2020-luvulle vaan 1920-luvulle. Ei vanhan ja epäonnistuneen uudelleenlanseeraus niistä toimista uudistumista tee...

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

1990-luvun palkinnon saa kelluva markka, jonka pohjalle rakennettiin emu, joka sitten eli hyvin aikansa. Markan paneminen kelluntaa loi pohjan kansantaloudelle, josta oli mahdollisuus ponnistaa. Vanhvan markan politiikka oli Mauno Koiviston johtamaa.

Toimituksen poiminnat