juhanaturpeinen

Tarua ihmeellisempi todellisuus

Jenkkien meininki on näköjään lähtenyt täysin käsistä Trump-shown käynnistyttyä. Jenkkien ”The President Show” ehtikin pitkään olla aika laimeaa draamaa Obaman aikana. Obaman edeltäjä tarjosi sellaista rakastettava tyhjäpää -huumoria, joka oli usein ihan hauskaa, muttei mitenkään erityisen repäisevää. Kunnon showmiehenä Trump on laittanut käsikirjoituksen täysin uusiksi heti aloitettuaan. Jo kampanjan aikana hän lupaili siirtymistä täysin kieli poskella tehtyyn ääliöhuumoriin ja sitä todella on tarjottu koko äänipotin edestä.

 

Uusin jakso, jossa liittolaismaa Norjan entinen pääministeri kutsutaan rukousaamiaiselle ja sitten hänet tästä statuksesta tiedottavasta diplomaattipassista huolimatta pidätetään lentokentällä Iranissa vierailun takia, tuo aivan uuden ulottuvuuden diplomatiasketseihin. Yleensä diplomatiasketsit ovat aika tylsiä samojen ympäripyöreiden vaihtoehtoisten faktojen kerrontaa, mutta tämä on uutta ja hienoa. Täytyy onnitella Trumpia ja hänen tiimiään tästä reality-tv huumorin viemisestä aivan uudelle tasolle. Todellakin tarua ihmeellisempi todellisuus on saapunut ja tälle tasolle eivät käsikirjoittajat yleensä kykene.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Jaakko Häkkinen

Joo, farssi on liian lievä luokittelu. :D

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Uusin jakso, jossa liittolaismaa Norjan entinen pääministeri kutsutaan rukousaamiaiselle ja sitten hänet tästä statuksesta tiedottavasta diplomaattipassista huolimatta pidätetään lentokentällä Iranissa vierailun takia, tuo aivan uuden ulottuvuuden diplomatiasketseihin".

Tuosta syntyy kyllä pieni epäiys, että kyseessä saattoi olla USA:lainen versio italialaisesta lakosta ts. sääntöjä tulkitaan tahallaan niin pilkun tarkasti ja vähän sen ylikin, että mikään ei varmasti toimi. Mutta jutun juurta saadaan, ja se kai on tarkoituskin.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Nyt tuomari on kumonnut tilapäisesti maahantulokiellon perustuslain vastaisena. Mikähän tulee olemaan imperiumin vastaisku?

Kuinka kauan USA:lla on varaa pitää tuollaista presidenttiä?

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Trump varmaan ilmoittaa "You are fired" hyvän henkilöstöhallinnon parhaiden periaatteide nmukaan.

Ja ei niillä voi olla varaa tuohon. Protektionismilla eivät saa halpatöitä takaisin, kun niiden tuonti vain ei kannata. Mutta menettävät asiakkaita ja mainetta paljon. Kiina korjaa hedelmät kyvykkäämmällä diplomatiallaan. Toivottavasti EU ja Saksa osaavat nostaa profiliaan tässä tilanteessa tai maapallon "painopiste" siirtyy kovin kauaksi näiltä nurkilta.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Tuomarinvirka on sentään sielläkin elinikäinen, mutta en ihmettelisi, jos Trump keksisi jonkin keinon antaa potkut niskoittelijalle.

Moni on ennustanut, että Trumpin vaalilause kääntyykin todellisuudessa muotoon: "We'll make America small again".

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #5

Niinhän sen pitäisimolla, mutta eipä tuo Trum ole paljon perustuslaista välittänyt. Eikä siten varmaan pienemmistäkään laeista. Bisneksissään se onkin sitten tarvinnut juristiarmeijan selvittelemään seurauksia.

Ennuste on varmaan ihan osuva. Jos diplomaattiset taidot ovat olemattomat, merkitys maailmassa pienenee huomattavasti. Taloudellisesti niillä menee sen verran huonosti, että vaikutusvalta on lähinnä sotilaalliseen voimaan pohjautuva. Pitkällä tähtäimellä se edesauttaa luisumista paitsioon kun rahat hassataan pyssyihin. Kiina on tasaisesti kasvattanut sotilaallista mahtiaan, mutta myös taloudellista voimaansa, joten sen pitkän tähtäimen edellytykset ovat selvästi suuremmat. Saksa on keskittynyt luomaan kokoonsa nähden suurta taloudellista voimaa, muttei sotilaallista voimaa. Tosin nyt ovat nostaneet sotilasbudjettiaankin kun Euroopassa näyttäisi tulevan voimatyhjiötä muuten. Mielenkiinnolla odotan nostavatko myös sotilaallista profiiliaan lähitulevaisuudessa. Sitä tosin seurattaisiin varmaan hieman peloissaan historiallisista syistä.

Jos EU pystyy yhdistämään voimansa, niin sitä löytyy niin taloudellisessa kuin sotilaallisessakin mielessä. Halu käyttää valtaa ja sisäinen koheesio on puuttunut, mutta amerikkalaisten vetäytyessä fyysisten ja henkisten muurien taakse, tilaa vallan käytölle tulee lisää.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #6

Nyt jo Trump on ärähtänyt, että "niin sanotun tuomarin" päätös pyörretään.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #7

No ompahan ainakin johdonmukainen lakien halveksunnassaan...

Toimituksen poiminnat