juhanaturpeinen

Perussuomalaisille Kreikan rahat ja maahanmuuttajat ovat elintärkeitä

Perussuomalaiset eivät voi tosissaan vastustaa niin Kreikan tukipaketteja kuin kasvavaa Maahanmuuttoakaan. Ne ovat Persuille elinehto, jota ilman ei toimeen tule.

Perussuomalainen politiikka on rakennettu näiden asioiden vastustamiselle. Jos Kreikalle ei enää rahaa myönnettäisi tai jo nyt pienimuotoinen maahanmuutto loppuisi, pitäisi heidän keksiä puolueelle aivan uusi ideologia. Sama ongelma olisi tietysti muillakin puolueilla edessä jos heidän visioimansa maailma tulisi valmiiksi. Tosin muiden maailma ei aivan yhtä helposti tule valmiiksi kuin Persujen maailma. Siksi onkin helpompi keksiä parempia tekosyitä sille etteivät he pysty toteuttamaan vaalilupauksiaan, kuin keksiä uusia hajanaista kannattajakuntaa yhdistäviä syyllisiä maailman pahuudelle ja ankeudelle. Tai keksiä uusia ratkaisumalleja niille.

Syyllisten etsintä ja omista epäonnistumista muiden syyttäminen on Perussuomalaisten ydinosaamista ja siinä he ovat poliitikkoina vahvimmillaan. Niinpä kannattaa säilyttää kannattajakunnan yhdistävät ongelmat ja keskittyä etsimään niille sopivat viholliset. Aiemmasta kokemuksesta voidaan ennustaa, että myös kannattajakunnassa syyttömien rankaisu on suosittu ratkaisumalli yhteiskunnallisiin ongelmiin. Alustava arvioni on, että Kreikan tukipaketista tullaan syyttämään Somalipakolaisia ja maailman kriisien aiheuttamista pakolaisvirroista punavihreitä suvakkimädättäjiä. Samoja kohteita tullaan syyttämään myös ensisijaisesti ja vain heikompiosaisimpiin kohdistuvista säästöistä, sillä silläkin sektorilla riittää todella paljon mölinän alle haudattavaksi tulevia vaalilupausten pettämisiä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Oscari Wirola

Näinhän se on. Kun itse aiheutetaan ongelma ja siitä melutaan ja pistetään kaikki muiden syyksi. Kun ne toiset taas.... Niin siinä se on persupolitikka parhaimmillaan.

En minä vaan noi muut...

Reijo Tossavainen

Maahanmuutto ja somalipakolainen kirjoitetaan pienellä alkukirjaimella. Muuta en viitsi kommentoida...

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Ymmärrän ettet halua kommentoida.

Pitä muistaa, että Perussuomalaisten kontekstissa Maahanmuutto ei ole vain maahanmuutto tai Somalipakolainen vain somalipakolainen, ne ovat paljon paljon enemmän kuin mitä kyseiset termit muille kuin Persuille merkitsevät.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Näitä ja näin olen itsekin pyöritellyt populistipuolueen sisäistä olemusta ja tapaa toimia. Olemisen ehto on oppositiopolitiikk. Vastuu tappaa varmasti, sisällä ja ulkona. Sen verran Soini on viisastunut smp:n virheistä, ettei mahdollinen puolueesta irtaantuva osa voi viedä puoluetukia mennessään. Säätiön selkäranka kestää, moraalista viis.

Seppo Hildén

"Syyllisten etsintä ja omista epäonnistumista muiden syyttäminen on Perussuomalaisten ydinosaamista ja siinä he ovat poliitikkoina vahvimmillaan."

Heh, blogisti ilmoittaa profiilitiedoissaan olevansa sosiaalidemokraatti. Hyvin se on luonnistunut heiltäkin tuo homma.

Näkeekö kukaan muu tässä blokikirjoituksessa tahatonta komiikkaa?

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Minä olen kyllä havainnut lähinnä sen, että aika moni puolue on syyttänyt Demareita omista erheistään. Kokoomus ja Keskusta ovat kyllä syyelleet Demareita oikeistolaisen talouspolitiikan virheistä ja sekin on mennyt äänesäjiltä läpi. Persut sitten syyttävät Demareista aivan kaikesta sellaisestakin mikä on kaikkien suomalaisten puolueiden vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella.

En tiedä onko kirjoituksessa tahatonta komiikkaa, mutta ainkin ihan tarkoituksellista olen sinne pyrkinyt laittamaan. Sellaista itkeäkö vai nauraako komiikkaa Perustodellisuudesta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Persut sitten syyttävät Demareista aivan kaikesta sellaisestakin mikä on kaikkien suomalaisten puolueiden vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella."

Tämän kesän huonoja säitä ja sadon epäonnistumista ei onneksi voi laittaa demarien piikkiin, ei enää, nyt se menee persujen piikkiin.

Itse kylläkin kiitän ja kumarran persuille, sillä tämä keli on ollut minulle henkilökohtaisesti miellyttävämpi kuin mitä sellaiset monien kaipaamat hellesäät olisivat olleet.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #11

Odota vaan, kun talvella muistellaan huonoa kesäsäätä niin kyllä se jo Demareiden viaksi on laitettu yhdessä punavihreän suvaitsevaiston ja evlutkirkon salaliittoa homosaation puolesta.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Nyt joutuu odottamaan tulevaa politiikkaa. Kuka rokottaa, syyttää tai taputtaa, ja kenelle kunnia siitä kaikesta lankeaa. Eilinen oli vaikea päivä Soinille ja vähän muillekin. Perussuomalaisen puolueen sisällä tässä on tietyille tahoille mahdollisuutensa, mutta myös puolueen ulkopuolinen paine voi edelleen kasvaa. Se riippuu toisista puolueista ja Suomen siviiliväestöstä. Rauha on hyvä asia, mutta rauhankin aikana löydetään epäkohtia, joihin on puututtava. Kunpa se raikkaus tavoittaisi Suomen poliittisen eliitin, niin voisi olla hieman helpompaa hengittää. Joku tietää varmasti paljon enemmän kuin äänestäjilleen koskaan kertoo. Myös Perussuomalaisten toimistossa.

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

No nyt selvisi miksi Vihreät niin suurella tunteella vastustavat ydinvoimaa. Sitä ainoaa energiantuotanto muotoa jolla voitaisiin niin halutessa korvata fossiiliset sähköntuotannossa, ja paljolti muunkin energian lähteenä.

Tämä sama logiikka kyllä pätee kaikkiin puolueisiin, siis muiillakin alueilla kuin miten PerusS:t ja Vihreät ajavat kuin sitä matelijaa haulikkoon niitä oikeiksi katsomiaan. Niin ja puolueiden harrastama järkeily on totisinta totta, Päätalon käyttämää kommenttia lainatakseni puolueet puhuvat vain ns. suunsa mauksi kansan hädästä, kyllä puolueille on tärkeintä se äänien "laariin sataminen".

ps. Siis Kalle Päätalon kirjoissa, ja lmeisestikin Koillismaan murrealueella tuo "suunsa mauksi" puhuminen tarkoitti puhetta ilman todellista tarkoitusta.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Aivan oikein, Vihreillä on osin vastaava ongelma kuin Persuilla ja muillakin asian kanssa haasteita. On ollut tarkoituksena kirjoittaa muiden vastaavasta ongelmasta, jossa tosin taustalla mielestäni eri syy kuin Persuilla ja ei aivan yhtä ilmeinen. Kunhan saisi aikaiseksi...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Eikö kenellekään tule mitään mieleen siitä että Immosgate sattui juuri sopivasti Kreikan kolmannen tukipaketin käsittelyn aikoihin.

Ilman että esittäisin mitään väittämiä, mitä minun pitäisi sitten todistella, olen sitä mieltä että tämän aiheena varsin mitättömän, mutta mielenkiintoisen ja tunteita herättävän Immosgaten käsittely on vienyt mahdollisuuden käydä intensiivisemmin käsiksi tähän persujen takinkääntöön Kreikka- tukipakettien suhteen.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Sopivasti se ajoittui, mutta luulen kyllä enemmän että Immonen oli jonkun muun, todennäköisesti H-A:n pelinappula puolueen sisäisessä valtakamppailussa. Soini väisti ansan siirtämällä Immosen harjauksen nuivien itsensä tehtäväksi. Immonen taas on sopivasti uhrattava moku ja uusia saa seuraavissa vaaleissa tilalle.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Voipi se olla niinnii, mutta voipi olla toisiigki. :)

Oscari Wirola

Taitaa muuten olla Veli-Matti Saarakkala jota harjataan ja harjataan rajusti vastakarvaan. On näet rohjennut arvostella todella kovasti Isää itseään!

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #15

Odotettavissa on, että tämän vaalikauden aikana Persuissa harjataan isolla katuharjalla. Se ketkä sieltä ulos harjataan riippunee kummalle puolen valta siirtyy. Oma veikkaukseni on, että nuivat ottavat vallan ja saamme puhtaan äärioikeistopuolueen seuraaviin vaaleihin.

Toimituksen poiminnat