juhanaturpeinen

Soinin hyödylliset natsit

On turha luulla Soinin hyödyllisten natsien aivopierujen haittaavan hallitustyöskentelyä, sillä niistä on hallituskumppaneille aivan liikaa hyötyä. Kun hallitusneuvotteluissa ei vatuloitu muutenkaan juuri mistään, kun köyhien ja työtekevän kansanosan kyykytyksestä löytyi heti yhteinen linja, niin tuskin näistä perussuomalaisten enemmän tai vähemmän kaapissa olevista natseistakaan vatuloitiin. Ne on hyväksytty osana välineistöä Keskustan ja Kokoomuksen tavoitteiden saavuttamiseksi. Ehkä näön vuoksi laitetaan pari kevyttä twiittiä, mutta käytännössä näillä ei ole mitään vaikutusta.

Natsien hyöty on kahdenlainen. He ovat aina olleet mestareita saamaan huonosti pärjäävät ihmiset syyllistämään tiukasti jotain muuta ryhmää kuin sitä jonka itsekeskeisyyden ansiosta he huonosti pärjäävät. Samalla he kanavoivat tyytymättömien äänet sellaiseen käyttöön, jossa niistä hyötyvät kaikki muut kuin ne äänensä antaneet ihmiset.

Toisaalta natsit ovat käytännössä osoittaneet olevansa hyödyllisiä bisnekselle. Historiallisesti he ovat olleet eritäin hyödyllisiä suuryritysten etujen ajamisessa, erityisesti suhteessa työntekijöihin. Tämä tuo liian hyvän kosketuspinnan Keskustan ja Kokoomuksen suurten linjojen tavoitteiden kanssa, jotta pikkuisten natsien tuomien moraaliongelmien annettaisiin häiritä politiikan tekoa ja hyvää bisnestä. Eihän niiden ole koskaan ennenkään annettu häiritä kun tehtävänä on ollut ajaa suuryritysten asiaa.

Natseilla on osoittaa käytännössä se miten Keskustan työreformi ja Kokoomuksen maksimaalinen taloudellinen vapaus toteutetaan käytännössä. Miten työntekijöiden etuja vahtivia ay-ihmisiä käsitellään ja miten työvoimapula, eli ilmaisen työvoiman saatavuusongelma, hoidetaan käytännössä. Sellainen on aina tärkeää kun pitää tavoite saada jalkautettua käytännön toimintaan.

Soinin oma positio suhteessa puolueensa natseihin taas on aina ollut hieman epäselvä, mutta kun hän ei avoimiinkaan tapauksiin puutu niin lienee samaa sakkia. Tai ehkä on ministerinpestin tultua Soini on nostanut tavoitteensa jo korkeammalle. Miksi tyytyä vähempään kun voi saada enemmän ja kenties hän jo näkeekin itsensä Immosen yhden kansan yhtenä johtajana. Kenties hän näkee jo koko maapallon sormiensa ulottuvilla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Pitäisi kai sanoa, että tässä on vapaan kasvatuksen tulos. Timo on tarjonnut kaikille puolueensa lapsellisille hörhöille kuten näille natseille kyllä runsaasti rakkautta, mutta rajojen asettaminen ei ole onnistunut. Niinpä populistipolitiikan lapsososet eivät ole oppineet poliittista sisäsiisteyttä tai miettimään toista kertaa mitä suustaan päästävät. Tai sitten ääliöiden lauma on vain ollut aivan liian suuri yhden tarhasedän hoidettavaksi. Sitä se ryhmäkoon kasvaminen teettää...

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

Blogia luettuani ymmärrän hyvin, miksi sosiaalidemokraateilla menee huonosti. Enää ei ole kaikki natsit bunkeerissa. Eikä niitä roiku joka oksalla.

Nyt on vuosi 2015. Eletään ihan todellisudessa. Ulkona on pilvistä.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Kieltämättä maan asiat ovat menneett sitä tehokkaammin päin h... mitä heikomin SDP:llä on mennyt. Esimerkiksi Immosen kaltaiset natsit ovat kivunneet bunkkereistaan parrasvaloihin ja päässeet oikein kansanedustajiksi asti. Vuosi on todellakin 2015, vaikka Perussuomalaisten politiikkaa seuratessa voisi luulla elävämme 30-lukua. Ja kieltämättä taivaalla on hyvinkin tummia pilviä. Onneksi eivät kuitenkaan vielä roiku aivan joka oksalta, joten asiantilan voi muuttaa kohtuullisen helposti.

Yllättävän hyvä havaintokyky sinulla kyllä on - huomattavasti suurempi kuin normaalisti Perussuomalaiselta voi odottaa...

Jaakko Häkkinen

Oikeasti, aikuinen ihminen natsittelee vakavissaan? Tarvittaisiin aika pitävät todisteet...
http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/198922-tapau...

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

"Tai ehkä on ministerinpestin tultua Soini on nostanut tavoitteensa jo korkeammalle. Miksi tyytyä vähempään kun voi saada enemmän ja kenties hän jo näkeekin itsensä Immosen yhden kansan yhtenä johtajana. Kenties hän näkee jo koko maapallon sormiensa ulottuvilla."

Aika paha. Demareilla näyttä mopo keulivan ja karanneen käsistä, kun kaatuu tulee pelkkiä ruhjeita ja mustelmia.

Muistini mukaan SDP oli valmis hallitukseen Keskustan ja Perussuomalaisten kanssa, kun ei onnistunut, heitetiin kehiin Lipposen lanseeraama populismi.

Katkeruudella SDP ei tule nousemaan, ilmeisesti SDP:llä ei ole tarjota ihmisille toivoa paremmasta.

Edellisen hallituksen valtiovarainministeri Jutta Urpilainen vei uskon Suomalaiseen sosiaalidemokratian, ilmeisesti en ole ainoa joka pettyi SDP:hen.

Tosin en ole koskaan äänestänyt demareit, eikä kaduta.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Jos pitäisi valita natsit vai kommunistit(kaikessa puhdasoppisuudessaan) tai vihervasurisuvakkiyhteiskunta,antaisin ääneni Immoselle,sen verran pihalla"täällä"=joppojoutava älämölökuoro ollaan !

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Onneksi ei tarvitse valita kumpaakaan ja suurin osa ihmisistä on ollut riittävän fiksuja siihen etteivät niin ole tehneetkään. Immonen on viimeaikoina tehnyt sen verran suuren irtioton Perussuomalaisten yleislinjasta, että seuraavissa vaalissa natseja äänestäneiden osuus todennäköisesti pienenee entisestään. Huolestuttavaa tilanne toki on niin kauan kunnes natsien saama ääniosuus on yhtä olematon kuin kommunistienkin. Mielenkiintoista onkin nähdä menekö nämä Perussuomalaisissa ja muissa hallituspuolueissa läpi, vai oliko tämä vain ilmentymä laajemmasta Perussuomalaisesta kannasta. Jälkimmäisessä tilanteessa voi sanoa, että natsit eivät ole millään muotoa marginaalissa tässä maassa. Marginaaliliikkeet eivät nimittäin päse hallitusvastuuseen.

Kari Ahveninen

Onpa taas pläjäys. Blogitekstissä on peräti 14 kertaa mainittu natsit, mikä osoittaa vain kirjoittajan vainoharhaista käsitystä ja kielellistä köyhyyttä.
Samalla on vastustettu hallitusta, talouden kohentamistoimia, työreformia ja viitattu myös toisten kansanryhmien (vasemmistolaisten?) sortamiseen.

Aikuinen mies, ja itkee tuolla lailla.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Mielenkiintoinen näkökulma. Mitä sanoja mielestäsi olisi pitänyt käyttää natsi termin sijasta blogissa joka käsittelee natseja?

Olisiko natsi sanalle sopivia ja kielellistä monimuotoisuutta lisääviä vaihtoehtoisia termejä esimerkiksi "maahanmuuttokriitikko" tai "Perussuomalainen"? Lupaan kyllä käyttää näitäkin termejä natsin synonyyminä jos Perussuomalaiset eivät osaa itsekään erottaa niitä toisistaan. Soinista ja Perussuomalaisistahan se nyt sitten riippuu miten asiassa tulee käymään. Aivan vielä en termejä samoina pidä, vaikka natsit toki ahkerasti pyrkivät kutsumaankin itseään näillä vaihtoehtoisilla termeillä, jotta äänestäjät eivät havaitsisi millaisille ehdokkaille tukea antavat.

Vai oletko liian herkkä natsi sanalle? Onhan sillä kieltämättä historiallinen painolasti, jonka ajatteleminen voi heikompia hirvittää.

Kari Ahveninen

Olit varmaan koulussakin jo sitä mieltä että "opettajat ovat ihan natseja" ja töissä nimittelit pomoasi natsiksi?

Kannattaisi kenties ensin tarkistaa sanakirjasta mitä sana natsi tarkoittaa, ja sen jälkeen miettiä että voiko esimerkiksi maahanmuuttopolitiikkaan kriittisesti suhtautuvasta henkilöstä käyttää sanaa natsi, tai siitä että on perussuomalaisen puolueen jäsen tai kannattaja?
Leimaat siis reilut puoli miljoonaa äänestäjää natseiksi, ja pistät samaan nippuun myös jokaisen joka edes vähän arvioi maahanmuuttopolitiikan hyötyjä ja haittoja.

Kas kun sanalla natsi tarkoitetaan kansallissosialistia, tämä tiedoksesi.

Täytyy sanoa, että demareitten alamäki on ansaittua, kun tällaisia lausuntoja jaellaan, tämä on vielä surkeampi esitys kuin Koskelan.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #18

En ole kokenut tarvetta kutsua ketään muita natseiksi, kuin natseja - siis sellaisia poliittisia natsitoimijoita. Muutenkin kovin surkeasti arvelusi osuvat kohdalleen.

Mutta logiikkasi on selvä ja varsin yleinen Persujen kohdalla. Puolueen natsisiipi pyrkii rinnastamaan oman natsiutensa normaalin täyspäisen Perussuomalaisen käsityksiin. Siten piiloudutaan muiden selän taakse aina kun se oma mielipide pääsee pomppaamaan turhan hyvin esille. Samalla voidaan sitten elätellä kuvitelmaa siitä, että ne Perussuomalaisia äänestäneet oikeasti tukisivat sitä heidän linjaansa - jota he eivät julkisesti kunnolla edes kehtaa puolustaa. Helvetin säälittävää sanoisin minä.

Ongelmana valitussa linjassa on toki sitten se, että jos natsisiipi jatkuvasti haluaa tehdä Perussuomalainen=natsi yhdistelmän, juuri kuten itsekin ole tässä tehnyt, niin ennemmin tai myöhemmin kyllä muutkin tekevät saman päätelmän. Ja se on se Soinin suurin ongelma. Hänen valtansa perustuu natsisiiven hyväksynnälle ja heidän tuomille äänille, mutta haluaisi pitää puolueensa ja sen usein ihan täyspäiset ja asialliset jäsenet ja kannattajat salonkikelpoisina. Sitten tulee Immoset ja Halla-Ahot ja paskoo pitkin huonetta. Ongelma on, että hän tarvitsee näiden tuen, mutta tuhoaa oman ja koko puolueen maineen sen hyväksyessään.

Koskela on aivan oikeassa siinä, että tämä on natsisiiven kiukuttelua siitä, että he eivät ole saaneet mielestään ansaitsemaansa valtaa. Persuilla on sisäinen valtataistelu käynnissä ja sen tulos tulee olemaan mielenkiintoinen. Jos Immosen puoli voittaa, tulee puolueesta oikeasti ussnatsipuolue ja jos Soini voittaa niin puolueesta tulee ehkä oikea arvokonservatiivinen työväenpuolue, mutta suuri osa porukasta ja kannattajista kyllä häipyy.

Ja kiitos täytyy antaa näistä vinkumisistasi, ne nostavat joka kerta demarin itsetuntoa. Meillä ei ole tuollaista tarvetta vinkua keskustelun ulkopuolisista asioista jos itse keskustelun aihe on liian vaikea. Se taas on perussuomalaisten ja heidän kannattajien suuri ongelma ja laittaa samalla heidän poliittiset kykynsä kyllä todella heikkoon valoon. Mutta kuitenkin tiedoksi, että meitä ei kiinnosta pätkääkään mitä mieltä sinä olet meistä eikä tule koskaan kiinnostmaankaan. Meitä kiinnostaa miten tämän maan asiat saadaan kuntoon ja sekopäät natsit pois vaikuttamasta asioihin. Voisi tehdä hyvää Persuille ja heidän hännystelijöillekin välillä keskittyä siihen politiikkaan.

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #19

Olet siis ihan itse määritellyt kuka on natsi ja kuka ei? Etkä voi minua siitä syyttää että olisin yhdistänyt natsikytköksiä minnekään, vaan nimenomaan kyseenalaistanut sinun tekemät kytkökset joita olet todella lavealla tavalla jaellut.

Aika vähällä demarilla itsetunto nousee jos parilla arvostelevalla kommentilla?

Sitä paitsi, demareita ei kiinnosta pätkääkään miten maan asiat saadaan kuntoon, heitä kiinnostaa vain miten demarien asiat saadaan kuntoon, muista viis.
Demareihin iski 90-luvulla ahneuden piru, ja alettiin kahmimaan koko maailmaa haltuun. Jotenkin homma vaan on kussut, ja demarien aiheuttamien vahinkojen korjaamiseen menee aikaa ja rahaa paljon.
Itse vetäisin aika suoran linjan entisen kommunismin ja suomalaisen sosiaalidemokratian välille, sillä demarit haluavat vahtia ja valvoa kansalaisia kehdosta hautaan, ja siinä välissä maksattaa demarien aiheuttamat hölmöydet kansalaisilla.

Ja ihan huvikseni totean että teitä kuitenkin kiinnostaa mahdollisen äänestäjän mielipide, sillä ilman äänestäjiä demarit lakkaavat olemasta. Joskus hurjassa nuoruudessani, silloin kun demarit vielä olivat työläisen asialla olen jopa äänestänyt demareita, mutta sittemmin olen viisastunut.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #20

Kyllähän se älyllisen ihmisen pitää ihan itse päätellä Immosen toimista, että onko hän natsi vai ei. Saat toki kyseenalaistaa sen ja se on ihan sinun oma häpeäsi jos et Immosen natsiutta ole vielä tajunnut. Minun näkemykseeni Immosen natsiudesta et ole antanut mitään sellaista informaatiota, että käsitystä olisi syytä tarkistaa. Pikemminkin olet vahvistanut käsitystäni Immosen natsiudesta.

Itsetunnolle olellista ei ole arvostelu, vaan se milaista arvostelu on. Joka kerta - siis lhes aina - kun Perust tai heidän hännystelijänsä alkavat blogin aiheen sijasta keskustella vaikkapa Demareiden äänimäärästä tai taloudesta, se on harvinaisen selvä merkki ettei vastapuoli kykene keskustelemaan itse asiasta Tässä minun kuplassani kukaan ei olisi niin tyhmä, että tekisi tuollaisen yrityksen. Perussuomalaisissa se on kuitenkin on erittäin yleistä ja joka kerta kun se toistuu, pidän heitä astetta typerämpinä. Mielenkiintoista siinä on lähinnä se, että uskotteko te aivan oikesti ajavanne asiaanne sillä metodilla.

Saat ihan vapaasti vetää demareista ihan mitä linjoja haluat, se kuuluu sananvapauden piikkiin. Minä taas saan sinua pitää täydellisenä ääliönä joka on täysin irtautunut todellisuudesta ja unohtanut tutustua historiaan ja se menee minun sananvapauteni piikkiin. Immosen natsiuteen sinun harhaisilla kuvitelmillasi demareista taasen ei ole mitään vaikutusta, eikä se sitä vähennä.

Mahdollisten äänestäjien mielipiteet toki kiinnostavat. En vain pidä kaltaisiasi typeryksiä täyspäisten ihmisten puolueen mahdollisena äänestäjänä. Jos joskus palaat tolkun ihmisten joukkoon, saatan alkaa pitää sinua taas potentiaalisena äänestäjänä ja sitten mielipiteesikin saattaisi kiinnostaa. En vain pidä sitä kovinkaan todennäköisenä.

Toni Tamminen

Pelastakaa minut, olen suomalainen-olenko siis NATZI?

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Ei hätää, suomalaisuus ei sinusta vielä natsia tee. Perusuomalaisuus ehkä tällä menolla sellaisen sinusta tekisi, mutta onneksi perussuomalaisuudella ei tarkoiteta suomalaisuutta - vaikka heistä moni toki haluaisi termit rinnastaa.

Toni Tamminen

btw. Thank GOD en ole sosiaalidemokraatti!!!!

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Vastaustesi perusteella olemme molemmat erittäin kiitollisia samasta asiasta - joten kaikki hyvin.

Esa Niemi

Juhana, epäilen kovasti kiitollisuutta kun ihmiset ovat antaneet demareille vahvan epäluottamuslauseen.

"Sdp:n yt-neuvottelut päättyivät – puoluetoimisto myyty"

http://www.hs.fi/politiikka/a1433382997452

Demareilla on yllättävän kova pala ottaa kritiikkiä vastaan, vaikka äänestäjien voimalla koko touhu pyörii. Kritiikki on kuitenkin rakentavaa eikä äänestäjiä kannata alkaa halveksimaan.

Demareiden kannattaa siirtyä hoitamaan suomalaisten asioita kuntoon eikä tavoitella utopistista monikulturismia, niin demarit nousevat suomalaisten äänillä takaisin.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #15

Esa, kerrotko vielä mitä tekemistä demareiden vaalimenestyksellä on sen kanssa, että olen tyytyväinen siihen ettei aiempi kommentoija ole samassa puolueessa kanssani?

Ja hyvinhän me demarit osaamme ottaa kritiikkiä vastaa, oli siinä sitten mitään järkeä tai ei. Onhan tässä maassa sentään parikin puoluetta, jotka ovat omien poliittisten tavoitteiden sijasta perustaneet politiikkansa demareiden syyttämiseen kaikista maailman ongelmista ja monista ongelmista jotka ovat ihan vain valittajien päänsisäisiä ongelmia.

Ainoa puolue jolla on merkittäviä ongelmia hanskata kritiikkiä ovat Perussuomalaiset, joiden kyvyttömyydestä on tässä omankin blogini vastauskentässä melkoinen esimerkkikavalkadi. Ja vielä hurjempaa kyvyttömyyttä on tarjolla sitten muissa blogeissa. En tiedä oletko sinäkin Persu, mutta ainakin sinulla on heidän ongelmansa. Jos keskustelun aiheena ovat Persujen ongelmat, et kykene keskustelemaan niistä vaan heität jotain täysin epäoleellista demareista. Ei millään pahalla, mutta osoitat harvinaisen surkeaa poliittista keskustelukykyä. Ei siinä mitään jos ei kykene keskustelemaan aiheesta, mutta yleensä silloin ihmiset osaavat pitää suun supussa.

Esa Niemi

Demareiden vauhdikkaat ajatukset saavat jatkoa tässä blogissa ja yhteneväistä näille kaikille on se, että jalat ei pysy maassa. Mitä vähemmän elätte tällä planeetalla, niin sitä vähemmän äänestäjiä teillä on.

Jos demarit puolustaisivat suomalaisten etuja samalla raivolla kun jotain suomalaisten etuja vahingoittavaa politiikkaa, niin maan asiat olisi hyvin. Kun energianne keskittyy suomalaisten vahingoittamiseen, niin viime vuosien aikana on syntynyt rumaa jälkeä ja hyvinvointivaltion olemassaolo on vaarannettu monella tapaa.

T: ex-demari äänestäjä

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Ainahan se on ikävää jos on tyytymättömiä asiakkaita, mutta totuuden nimissä täytyy sanoa että jos koet tarpeelliseksi puolustaa Olli Immosta ja hänenlaistensa äänien käyttöä maan hallituksessa, niin et kyllä ole koskaan ole ollut Sosialidemokraattien kohderyhmää. Sosialidemokraateissa ei ole koskaan ollut kannatusta tai tilaa Immosen esittämälle ajatusmaailmalle, mutta hyvä että se asiantila on tullut myös sinulle selväksi. Mielenkiintoista olisikin tietää miksi olet joskus äänestänyt Sosialidemokraatteja jos oikeampi viitekehys olisi ollut Immosen kaltaiset natsit?

Toimituksen poiminnat